ЗАПРЯНОВ ТРАВЕЛ ЕООД
02/ 983 59 52; 0878100091
Екскурзии ГЪРЦИЯ

О-В САНТОРИНИ

ОСТРОВ САНТОРИНИ МАРШРУТ: СОФИЯ-АТИНА-ОСТРОВ САНТОРИНИ-СОФИЯ

Дати– 16.09.2014 

       І Ден-Отпътуване в 20.00 часа от храм-паметник ”Ал. Невски”-София. Нощен преход. Преминаване на граничните пунктове Кулата-Промахон.

ІІ Ден-Пристигане в Атина. Настаняване в хотел(в случай, че не всички стаи са готови се изчаква). Свободно време или по желание панорамна обиколка на града с местен екскурзовод: разглеждат се: Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан;Храмът на Зевс- който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 в. пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Президентският дворец, Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото, площад Синтагма, Акропола и др. Нощувка.

ІІІ Ден- Рано сутринта закуска/възможно е сух пакет/. Отпътуване с ферибот за о-в Санторини. Пристигане следобяд и настаняване в хотел. Свободно време.     Нощувка.  

 ІV Ден Закуска. По желание панорамен тур из острова  включващ посещение на  автентичното селище Пиргос популярено със своите 33 църкви където се е съхранявало византийско съкровище, с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината Пророк Илия, построени в характерния за Цикладите стил, с живописните тесни улички, останки от стара венецианска крепост. Посещение на град Фира откъдето се открива гледка към Калдерата и целият залив. Следва посещение на градчето Ия, второто по големина селище, разположено на най-северната точка на острова, т.нар. “калдера” , забележително с великолепната си панорамна гледка към вулкана – о-в Тиразия и останалата част от Санторини, и преди всичко с известните си залези. Време за снимки при залеза на Ия.Нощувка

V Ден Закуска. Свободно време или екскурзия (по желание) до вулкана на остров Неа Камени с посещение на остров Палеа Камени, където има възможност за къпане в горещите минералните бани, и остров Тирасия, кръстен на дъщерята на крал Тира. Връщане в хотела. Нощувка.

VІ Ден  Закуска. Свободно време. Отпътуване с ферибот за Пирея-Атина. Продължаване към България.

VIІ Ден Пристигане в гр.София  около обяд

ЦЕНА:475 лв

Цената включва:

                                                        

v   транспорт с лицензиран автобус за международен превоз, фериботни такси и билети

v   4 нощувки със закуски в хотел 2/3* в 1 в Атина, 3 о-в Санторини

v   водач  по целия маршрут

v   медицинска застраховка -с лимит на отговорност 2000 евро/за лица над 65г. има доплащане-2лв/

Цената не включва: 

                                                      

v  панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод-10 евро минимум 25 туристи

v  панорамен тур на остров Санторини-10 евро минимум 25 туристи

v   екскурзия до вулкана на остров Неа Камени –около 30 евро минимум 25 туристи

v   доплащане за единична стая 100 лв

Отстъпка за деца до 12г.-12% от пакетната цена!

Забележки:Изхранването на туристите настанение в хотели, които не разполагат с кухня е в ресторант към друг(съседен) хотел ! Гръцката категоризация на обектите за настаняване и хотелите се различава от българските стандарти.

Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!

При покачване цената на горивата,агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Начин на плащане: 30% от пакетната цена 30 дни преди датата на отпътуване. Доплащане до 5 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията-40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-3 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим:   лична карта/ задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм№ РКК-01-05844/18.04.2007г..

 

“Запрянов травел” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „Интерамерикан България” ЗЕАД със седалище гр. София, бул. „Ал. Стамболийски 55, ет7,  застрахователна полица № 000628719/00/01.02.2013г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 23.02.2013г., до 24.00 ч. на 24.02.2014г. с лимит на отговорност 75 000 лв