ЗАПРЯНОВ ТРАВЕЛ ЕООД
02/ 983 59 52; 0878100091
Екскурзии ИТАЛИЯ

РИМ

 

 

РИМ

МАРШРУТ: СОФИЯ-ВЕНЕЦИЯ-ФЛОРЕНЦИЯ-РИМ-САН МАРИНО-ЗАГРЕБ-СОФИЯ

 

Дата – 

І Ден – Отпътуване в 12.00 часа от храм-паметник ”Ал. Невски”- София. Транзитно преминаване през Сърбия, Хърватска и Словения. Нощен преход.

ІІ Ден Пристигане в Пунта Сабиони пристанище на Венецианската лагуна откъдето с корабче се придвижваме до остров Мурано, в чиито работилници от векове се произвежда изящното венецианско (муранско стъкло). Отпътуване за Венеция – туристическа обиколка на града. Разглеждат се: Двореца на Дожите, моста на въздишките, базиликата Сан Марко с едноименния площад, часовниковата кула, камбанарията, моста Риалто, Канале Гранде и др. Отпатуване за Лидо ди Йезоло (курортен град на брега на Адриатическо море) и настаняване в хотел. Нощувка.

ІІІ Ден Закуска. Екскурзия до Флоренция (един от най-красивите италиански градове). Пешеходна обиколка с местен екскурзовод. Разглеждат се: катедралата Санта Мария дел Фиоре (един от най-големите храмове в света с купола на Брунелески-шедьовър на ренесансовото изкуство и кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град), площад Синьория с палацо Векио и църквата Санта Кроче (пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти), понте Векио (моста на златарите), р. Арно и др. Отпътуване за Монте катини терме и настаняване в хотел. Нощувка.

ІV Ден Закуска. Отпътуване за Чивитавекия, курортен град на брега на Тиренско море на 50 км. от Рим. Настанъаване в хотел. Свободно време. Нощувка

V Ден Закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим: Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, издигната в чест на победата над император Максенций; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; площад "Венеция" и църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Посещение на Ватикана - най-малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския Папа. Разглеждане на катедралата "Свети Петър" и едноименния площад. По желание - изкачване на купола на катедралата "Св. Петър". Пешеходна разходка до площад "Испания", където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град; църквата "Санта Тринита дей Монти"; фонтанът "Ди Треви" - най-известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; площад "Навона" и Пантеонът. Завръщане в хотела . Нощувка

VІ Ден Закуска. Свободен ден в Рим - необходимо е ползване на местен и градски транспорт. или по желание - целодневна екскурзия “Неапол и Помпей” с местен екскурзовод на български език. Разглеждане на античния Помпей - възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, "Къщите на любовта". Панорамна обиколка на Неапол - живописно разположен град на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампания, основана от гръцки колонизатори: Катедралата - първоначалната сграда е построена през 13 в., но два века по-късно е разрушена от силно земетресение и възстановена през 19 в. в неоготически стил; Кралският дворец, построен през 17 в. за испанските вицекрале, чиято импозантна сграда се състои от множество зали, от които си заслужава да се посетят тронната зала и разкошните кралски апартаменти; операта "Сан Карло", която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа. Завръщане в хотела. Нощувка.

VІІ ДенЗакуска. Отпътуване за Сан Марино – републиката, която според легендата е основана от Сан Марино и претендира да бъде най-старата в Европа. Посещение на площад „Либерта” със статуята на Свободата, Правителствения дворец, крепостните стени и др. Настаняване в хотел в Римини. Нощувка.

VІІІ ДенЗакуска. Отпътуване за Загреб - пристигане късно след обяд и настаняване в хотел. Нощувка.

ІX Ден – Закуска. Свободно време за разглеждане на града. След обяд отпътуване за България. Нощен преход.

X Ден Пристигане в София около обяд.

 

ЦЕНА – 750 лв.

 

Цената включва:                                                        

v       транспорт с лицензиран автобус за международен превоз

v      7 нощувки със 7 закуски в 2 и 3 звездни хотели ( 1 в Лидо ди Йезоло, 1 в Монтекатини терме, 3 в Чивитавекия, 1 в Римини, 1 в Загреб)

v      здравната застраховка

v      водач от фирмата по време на цялото пътуване

v      панорамна обиколка на Флоренция с местен екскурзовод

v      панорамна обиколка на Рим с местен екскурзовод

v      екскурзиите до Венеция, Сан Марино и Загреб

Цената не включва:               

v      входните такси на посещаваните обекти

v      билета за корабчето Пунта Сабиони-Мурано-Венеция-Пунта Сабиони – 18 евро

v      билети за градски транспорт в Рим и Флоренция

v      разходи от личен характер

v      екскурзията до Неапол и Помпей

 

Начин на плащане: 50% от пакетната цена 60 дни преди датата на отпътуване. Доплащане до 10  дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията-40 туристи.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-5 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим:   лична карта/ задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител  трябва да представят копие и  оригинал на нотариално заверена декларация- съгласие за пътуване от родителиите!

 

Удостоверението за туроператор е  издадено от Държавна Агенция по Туризъм със Заповед № РКК-02-030/18.04.2007г.

 

“Запрянов травел” ЕООД притежава задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” от „Интерамерикан България” ЗЕАД със седалище гр. София, бул. „Ал. Стамболийски 55, ет7, застрахователна полица № 000617975/00 от 17.02.2012г, с валидност на действие от 00.00 ч. на 23.02.2012г., до 24.00 ч. на 22.02.2013г. с лимит на отговорност 15 000 лв